مهمترین اظهارات دکتر عماد افروغ درباره دروغگویی در برخی مسئولان به نقل از مهر در زیر آمده است:
- یکی از مصادیق دروغ هم بیتوجهی به عهد و پیمانها است که قبلاً صاحبان قدرت به مردم دادهاند. معمولاً افراد در انتخابات شعارهای متناسب با نیاز مردم و برای رأی آوردن میدهند و وقتی به قدرت میرسند عهد و پیمانها و شعارهایشان را فراموش میکنند.
- یکی از شعارهای دولت، عدالت خواهی و اخلاقمداری بوده و یکی از مصادیق اخلاق هم پایبندی به عهد و پیمانها و پرهیز از دروغ است. مردم نیازها و واقعیتهایی دیگری دارند ولی صاحبان قدرت شعارهای دیگری میدهند این مصداق بیتوجهی به اخلاق است.
- مراد ما از رعایت اخلاق در جامعه اخلاق مثبت است یعنی شعارهای خوبی که در خصوص عدالت و پایبندی به اخلاق و دین داده شد اما به نام دین، اخلاق را ذبح کردند.
- چرا در نظام اسلامی به دروغ و ضد اخلاق روی میآورند جای سؤال دارد زیرا در نظامهای ماکیاولی همه چیز برای حفظ قدرت و شهریاری و رسیدن به آن است و هر وسیلهای برای رسیدن به این هدف توجیه میشود. اینکه با مرگ اخلاق حکمت و مراقبت از خویش و نگرش عمیق به هستی و پیامد آن برای سهم خود و دیگری و تنظیم روابط خود و دیگری میمیرد زشتی این قضیه در نظام اسلامی صد چندان بیشتر میشود.
- به گفته امام(ره) بد اخلاقیهای نظامهای ماکیاولی سیاستهای شیطانی است و درنظام اسلامی اخلاق ابزاری برای اخلاق و معنویت است. چرا اخلاق وسیلهای برای حفظ منافع عدهای و نه حتی برای حفظ حکومت میشود. کدام خدا و پیغمبر و امامی مجوز دروغ گفتن را داده است؟ کانت که یک فیلسوف غربی است مذمومترین فعل اخلاقی را دروغ میداند. اگر جلوی این قضیه گرفته نشود و مدعی العموم وارد این قضایا نشوند قضیه بیخ پیدا خواهد کرد. توقعمان بعد از گذشت سه دهه از نظام اسلامی، گذشت و راستی و صداقت است نه به انحای مختلف همدیگر را کوبیدن.
- تبعات دروغگویی مقامات سیاسی؛ بی اعتمادی در وهله اول از صاحبان قدرت و بعد به دلیل اینکه صاحبان قدرت در شرایط کنونی با ارزشهای انقلابی و اخلاقی واسلامی گره خوردهاند بی اعتمادی به اصل نظام و انقلاب و زیرسؤال بردن کارآمدی اسلام در اداره امورپیش میآید. اگر قوه قضائیه با اقتدار با فسادها مبارزه نکند بی اعتمادی گریبان اصل نظام را خواهد گرفت.